O nama

Porodična firma SABOSS osnovana je 8. avgusta 1990. godine sa ciljem da nastavi dugu i značajnu tradiciju porodičnog podruma Mihajlović iz Ržanice u proizvodnji vina i rakija.

SABOSS ima proizvodnju voća i grožđa na sopstvenom posedu, 4 ha pod vinogradima i 2 ha pod voćnjacima. Prerađujemo voće i grožđe, proizvodimo vina i voćne rakije. Tradicija proizvodnje vina i rakija u porodici Mihajlović vlasnika podruma Mihajlović duga je više od 160 godina i traje od 1856. godine do danas. Prenosila se sa kolena na koleno, danas u VII generaciji porodičnog stabla porodice Mihajlović.

Vina i rakije imaju brojne nagrade, medalje i priznanja za kvalitet raznih sajmova i izložbi gde se kvalitet ocenjuje. Među nagradama su zlatne medalje Novosadskog i Leskovačkog sajma. Kao i na lokalnim ocenama kvaliteta vina i rakija na tradicionalnim manifestacijama posvećenim danu vinogradara i vinara Svetom Trifunu i tradicionalnoj turističkoj manifestaciji Župska berba, kojih ima do sada preko 110.

Podrum Mihajlović je 11 puta proglašavan sveukupnim pobednikom u kvalitetu vina i rakija.

Proizvodi se do 30.000 boca vina i 10.000 voćnih rakija godišnje. Vina se pune tehnologijom „na gladno“, neguju se u bačvama od hrasta i prohromskim cisternama. U proizvodnji vina i rakija primenjuje se savremena i tradicionalna tehnologija.

Za kvalitet proizvoda brinu porodični stručnjaci iz agronomije, vinogradari, voćari, dipl. ing. tehnologije vina, a za marketing diplomirani ekonomisti.
SABOSS pored osnovne delatnosti proizvodnje vina i rakija bavi se i drugim delatnostima iz oblasti trgovine, marketinga, zastupanjem stranih firmi, posredovanjem u poslovima, pružanju stručnih usluga u proizvodnji vina i rakija preduzetnicima i pravnim licima.